neljapäev, 10. detsember 2015

Kaido Ole

Kaido Ole on 52- aastane eesti kunstnik. Aastatel 1992- 1993 töötas ta Tallinna Kunstiülikoolis ning sealt edasi kuni 2010 tegutses ta Eesti Kunstiakadeemias. Alates 2010 aastast on ta vabakutseline kunstnik. Laiema tuntuse saavutas Kaido Ole koos Marko Mäetammega, kui nad 2003. aastal esindasid Eestit Veneetsia biennaalil. 2014. aastal valiti Kaido Ole 100 maailma nimekaima maalikunstniku hulka ning see oli Eestile väga suur saavutus, kuna aitas kaasa meie kaasaegse kunsti tutvustamisele maailmas.
Kaido Ole
Kaido Olele meeldib kujutada häiritud ebatavalisi objekte- nii lihtsamaid kui ka keerulisemaid, ning nende mängulist funktsiooni. Peamised asjad, mis ta töödes figureerivad on pallid, rattad, kiiged, redelid. Kõik on ilusti tasakaalustamata.
Vaikelu värdja ja plekist lillega
Kaido ole viimane näitus oli 2014. aastal ning kandis pealkirja “Värdjad”. Just see näitus tundus mulle tema loomingust kõige rohkem huvi pakkuvat. Kunstnik ise räägib selle näituse kohta, et kujutatud tegelased on tema autoportreed, kui mitte füüsilise sarnasuse tõttu, siis läbi mõttemaailma. Need on tulnud temast ja kannavad endas tema väärtushinnanguid. Ta soovib endas avada uusi, veel avastamata soppe, mis pakub talle suurt rõõmu ja lõbu.
Vaikelu värdja ja geomeetriliste põhivormidega

Kaido Ole tuntuimaks maalikujundiks on mullpeaga moodulmees. Ta ise ütleb, et see on tema ideaalilähedane pildiinimene ja ta kutsub teda eloodiakiks. Just sellised mehikesed on enamikel piltidel erinevates situatsioonides kujutatud.
Untitled CLX. 2000. ABLV Bank collection
Kaido Ole valiti 100 maailma nimekaima maalikunstniku sekka